2011. március 21., hétfő

6. Ha péntek akkor Warren

A hétvégén annyi minden történt, hogy egyszerűen időm, sem energiám nem volt, hogy összeszedjem a gondolataimat. Most viszont hétfő reggel van, és rossz idő. Írok, ami eszembe jut.

Pénteken sokáig aludtam az előző napi ünnep miatt. Dean-nel este megbeszéltük, hogy pénteken felvesz, és vele mehetek intézni a napi teendőit. Ezzel körbevezet a városon. Délben jött értem a Honda Odysseyvel (9 személyes hatalmas űrhajó tele extrákkal). Dean faterjáé a kocsi, Dean csak hétvégéken hajtja.

Balra Dean, jobbra a kocsija a sok levéllel.

Mentünk bankba, postára, autós postára (FedEx). Volt Deannek pár üzleti megbeszélése is, ahova vele mehettem. Így ismertem meg Bob-ot, aki ingatlanok értékesítésével, és épületek felújításával foglalkozik. Tele volt az irodája tervekkel. Dean azért tárgyalt vele, mert 2-3 hónapja elkezdett egy új bizniszt. Házakat vesz, és kiadja őket. Tárgyaltak árakról, internetes hirdetési lehetőségekről stb. Dean már régóta jó munkakapcsolatban áll Bob-bal. Dean cége készítette el a légcsere, szellőzés gépészetet Bob házaiban. A beszélgetés átcsapott baráti társalgásba. Bob fia pilóta. Vadászgépeket, és helikoptereket vezet. Épp a napokban vizsgázott. Bob lánya Kristin hastáncosnő. Őt másnap volt szerencsém megismerni. Bob irodájából kifelé menet Dean tanított nekem egy itteni kifejezést:

TCOB - take care of business

Azt látom, hogy Dean ezt mindig megfogadja, mert elég jól áll anyagilag. Elnéztünk a Britisher-be (ahol tegnap ünnepeltük St Patrik napját) Itt aztán már előre köszöntek. Csütörtökön elég sok embert megismertem. Itt időztünk pár percet, találkoztunk Warren-nel, és Bob-bal (ő egy idősebbik Bob, nem az ingatlanértékesítő) A Britisher után velük mentünk ebédelni. A hely neve Casita Lopez, ami annyit jelent, hogy 'Lopez háza'. Lopez természetesen Dean jó barátja. Az előétel Nachos volt. Mindenki odavan a nachosért. Én annyira nem. Mindenféle hétköznapi dolgokról beszélgettünk. 2 dolcsival lottóztam. 244 000 000 USD a főnyeremény. Ki tudja? Holnap sorsolják a számokat. Ebéd után még befutottunk egy áruházba, ahol Dean vett ki pénzt egy automatából, én pedig vettem néhány dolgot. Kifelé menet önkiszolgáló pénztárnál fizettem. Dean segített :)
Még 2 gyors dolog. Az egyik helynél szemtanúi lehettünk, ahogy egy kamion tolatás közben kidünt egy villanyoszlopot.


Balra középen a kidöntött oszlop. Jobbra a sárga tábla mellett a kamion.

Miután Dean végzett a teendőivel, elmentünk a házába Zena-ért. Wooow. Dean háza varázslatos. Tele van a világ minden tájáról begyűjtött emlékekkel. Szobrok, vallási emléktárgyak, rituális kellékek, maszkok, képek, fa totemek, kódexek, fegyverek, térképek. Szóval volt mit nézegetni. Dean elmesélte, hogy mindenhol ahol megfordul 2 dolgot vesz. Egy nagyon drága, értékes holmit, és egy nevetségesen olcsó emléktárgyat. Megteheti. Volt egy kis kockulás. Megmutogatta, hogy milyen vezeték nélküli rendszer működik a házban. Minden össze van kapcsolva mindennel. TV, számítógép, távirányítók. Pl a szoba nagyságú tévén egy gombnyomásra be tudta hozni a számítógép képét, és fordítva. Mindent a kanapéból. oké. Zéna nagy nehezen elkészült. A nők ebből a szempontból ugyan olyanok, mint otthon. Átugrouttunk Palmdale-be (Lancaster melletti város, külön közigazgatással, de összeolvadva), és benéztünk egy Verizon-ba, és egy AT&T-be az iPhone 4 ügy miatt. Dean segít, hogy a lehető legjobb áron szerezhessek egyet. Persze a Verizon-ban, és az at&t-ben is egy barát üdvözölte Dean-t. Elmentünk még egy nagy-áruházba, ahol Zena új kellékeket vett a házhoz (függönykarnis, fürdőszoba, és konyhai kiegészítők). Vicces volt őket nézni. Zena mindent megvett volna, és órákig tekergett a sorok közt, Dean meg csak ment egyenesen, és 3x is meggondolta mit tegyen a kosárba.

6 óra felé értem vissza Csilláékhoz, de nem volt sok időm itthon, mert 8-ra hivatalosak voltunk Warren házába. Minden pénteken ott gyűlik össze a társaság. Csilla elmondása szerint van, hogy 20-30-an is vannak, de van, hogy csak 10-en. Aznap kb. 15-en lehettünk, de folyamatosan jöttek-mentek az emberek. Warren háza sokkal lelakottabb volt, mint Csilláé, vagy Dean-é. Öreg bútorok, elkopott berendezések. Az 50+"os TV természetesen ott ficegett a nappaliban a Nintendo Wii-vel együtt. ( Warren 50-60 éves lehet ) Otthonos volt. Az ő háza is tele volt emlékekkel, de itt főleg a fotók domináltak. Nagyon érdekes volt megélni egy ilyen pénteket. Megtudtam, hogy Dean, és Warren általában együtt utaznak, és nagyon sok közös élményük van. Úgy látom, hogy a társaság tengelye ez a két fazon. Rettentő sok story hangzott el. Itt újabb embereket ismertem meg. Pl. Mike-ot, aki Csillával egy korosztály (40-es). Ő parabola antennákat épít be, és a hobbija, hogy mindent megjavít. Ezt a képességét be is mutatta aznap, ugyanis elromlott a mikró. Persze ott a Mike, meg is szerelte rögtön. A mikró azért kellett, mert az este vacsora is készült. Valami mexikói cucc. Sajnos nem emlékszem a nevére. Kukorica héjban grízes töltelék mindenféle zöldséggel. Érdekes volt. Vacsi után Zena-val kimentem a teraszra. Elmesélte, hogy jó időben mindig ott kint vannak. Elvezetett hátra, és megmutatta Warren kertjét. Húúú... jó nagy 'library'. A kinti hűtőből vittünk be némi dobozos üdítőt. A hűtő természetesen tele volt velük. Szép lassan elkezdtek elszivárogni az emberek, mi a végére maradtunk, kb éjfél lehetett, hogy eljöttünk. Szükségünk volt az alvásra, mert másnapra Dean szervezett egy meglepetés programot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése